loader image

Κοριός

Κατηγορίες

Λατινικό Όνομα: Cimex lectularius (κοινός κοριός)

Τι είναι και ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του εντόμου;

Οι ενήλικοι κοριοί είναι άπτερη και έχουν σώμα ωοειδές. Το μήκος τους είναι 3-7 mm και όταν είναι άσιτα έχουν κιτρινωπό ή καστανό χρώμα ενώ μετά από την λήψη αίματος γίνονται χαρακτηριστικά πιο σκούρα! Τα αυγά έχουν μήκος 1 mm, λαμπυρίζουν λευκοκίτρινο χρώμα και μπορούν να γίνονται αντιληπτά στο φως της ημέρας. Πεντακόσια ή περισσότερα αυγά μπορεί να βρεθούν μαζί σε τραχιές επιφάνειες όπως τοίχο ή σχισμές. Και τα δυο φύλλα τρέφονται με αίμα. Προτιμούν να τρέφονται την νύχτα που κοιμούνται οι άνθρωποι, ιδιαίτερα λίγο πριν την αυγή. Οι κοριοί σε αντίθεση με τις ψείρες δεν μένουν στον άνθρωπο παρά μόνο για να τραφούν. Κατά την διάρκεια της ημέρας τόσο τα ενήλικα όσο και οι προνύμφες είναι αδρανή και κρύβονται σε σκοτεινές και ξηρές θέσεις όπως σχισμές επίπλων, πατωμάτων, τοίχων, οροφών, κάτω από ταπετσαρίες, ραφές στρωμάτων και κρεβάτια. Ζουν αρκετές εβδομάδες έως πολλούς μήνες με ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη υψηλών πληθυσμών κοριών είναι:
• Εύκολη εύρεση τροφής
• Πληθώρα ρωγμών και μικρων σχισμών σε απόσταση 15m από τον ξενιστή
• Άριστή θερμοκρασία 28 έως 32οC

 

Γιατί είναι απαραίτητη η Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση των κοριών;

Οι κύριοι λόγοι για την Ολοκληρωμένη Αντιμετώπιση των κοριών είναι γιατί αποτελούν ένα είδος εντόμων, τα οποία προτιμούν τ ανθρώπινο αίμα ως πηγή τροφής, εκδηλώνοντας τη δραστηριότητά τους κυρίως κατά τη νυχτερινή περίοδο. Τα τσιμπήματα αυτών των εντόμων συνοδεύονται από πληθώρα επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία, περιλαμβανομένων των δερματικών αντιδράσεων, των ψυχολογικών επιπτώσεων, καθώς και των αλλεργικών αντιδράσεων. Τα τσιμπήματα των κοριών ενδέχεται να προκαλέσουν ποικίλες μεταβολές στο διαβρωμένο δέρμα του ανθρώπου, από την εκδήλωση κοκκινίλας σε μικρές δερματικές περιοχές μέχρι τη δημιουργία προεξεχουσών φυσαλίδων. Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μετά από διαφορετικά χρονικά διαστήματα, κυμαίνονται από λίγα λεπτά έως μερικές ημέρες από την επίθεση του κοριού. Κάθε τσίμπημα συνοδεύεται από αίσθημα κνησμού. Ενδεχομένως, ορισμένοι ασθενείς να αντιληφθούν αυξημένη κόπωση ή πυρετό. Σε συνήθεις περιπτώσεις, οι κοριοί προκαλούν τη δερματική αντίδραση σε ακάλυπτες περιοχές του ανθρώπινου σώματος και συχνά εμφανίζονται σε τρία δαγκώματα που ακολουθούν μια γραμμική διάταξη. Επιπλέον, είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου τα τσιμπήματα αυτά προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις, όπως η νέκρωση του δέρματος ή η εμφάνιση αγγειίτιδας.

Με ποιο τρόπο μπορεί να επέλθει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης του συγκεκριμένου παρασίτου (IPM);

Στην Pest Professionals, κατανοούμε τη σημασία της αποτελεσματικής και μακροχρόνιας καταπολέμησης των κοριών. Μέσω του ολοκληρωμένου συστήματος μας, προσφέρουμε τις παρακάτω υπηρεσίες:

1. Εκτίμηση κινδύνου: Οι ειδικοί μας αξιολογούν το περιβάλλον σας για να προσδιορίσουν τους πιθανούς παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση των κοριών.

2. Εξατομικευμένο σχέδιο: Αναπτύσσουμε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο καταπολέμησης που περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές και μεθόδους.

3. Εφαρμογή τεχνικών: Χρησιμοποιούμε προηγμένες τεχνικές και προϊόντα για την αποτελεσματική εξάλειψη των κοριών.

4. Παρακολούθηση και συντήρηση: Επικεντρωνόμαστε τόσο στην βραχυπρόθεσμη όσο και στην μακροπρόθεσμη επιτυχία, προσφέροντας παρακολούθηση και τακτική συντήρηση.

Επιλέξτε την Pest Professionals για να αποκτήσετε ένα υγιές και απαλλαγμένο από κοριούς περιβάλλον. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα και να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του προβλήματος για τους κοριούς.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
Fill out this field